Google lanceert pagina's voor ouders


Google lanceert pagina's voor ouders
Google lanceert pagina's voor ouders
Onlangs heeft Google hetFamiliecentrum voor Veilig Internet geïntroduceerd. Deze pagina's bieden informatie over de ingebouwde veiligheidsoplossingen in Google-producten. Hoewel geen enkel zoekfilter honderd procent accuraat is, kunnen ouders hiermee zoveel mogelijk voorkomen dat kinderen in aanraking komen met ongewenste websites of beelden.

Met SafeSearch kunnen ouders het zoekfilter instellen op de gewenste mate van filtering. De YouTube Veiligheidsmodus zorgt ervoor dat video’s met ongewenste beelden niet naar voren komen in de zoekresultaten. Ook komen gerelateerde video's of afspeellijsten en ongepaste reacties op video’s niet naar boven. Daarnaast maken deelopties op onder andere YouTube, Picasa en Blogger het mogelijk om alleen content met zelf uitgekozen personen te delen.

Mijn Kind Online, maar ook Digivaardig & Digibewust en Pestweb hebben gezorgd voor adviezen en antwoorden op vragen van ouders. Praktische tips voor dagelijkse problemen worden gegeven door leerkrachten en ouders die werkzaam zijn bij Google en partnerorganisaties in Nederland, op basis van eigen ervaringen. Het eerste filmpje dat te zien is, laat Pauline Maas van Mijn Kind Online aan het woord, over hoe zij zelf de internetopvoeding van haar vier kinderen (tussen 13 en 19 jaar) ter hand neemt.

Kijk hier naar de filmpjes van andere ouders
Digitaal Pesten
Remco Pijpers, Stichting Mijn Kind Online: "Ouders en leerkrachten begeleiden kinderen in de regel prima op internet. De vragen én zorgen die nu leven bij ouders gaan vooral over sociale media. Hoe zorg je dat je kind positief én veilig van sociale media als Hyves, Facebook en YouTube gebruik kan maken? Dankzij het initiatief van Google worden nog meer ouders en scholen met vragen geholpen."

Jessica Ruijssenaars, Pestweb: "Eén op de vijf kinderen heeft te maken met cyberpesten. Pestweb.nl geeft informatie en advies over het voorkomen en aanpakken van cyberpesten. Het Google Familiecentrum biedt ouders en leerkrachten een goed vangnet met informatie van Stichting Mijn Kind Online, Digivaardig & Digibewust en Pestweb.nl over veilig internetgebruik van kinderen."
Bezoek het Familiecentrum van Google hier: www.google.nl/veiliginternet
Gerelateerde artikelen: Pauline Maas
Lokatie thuis / Media-opvoeding / Wat u uw kinderen kunt bijbrengen
Gepubliceerd: di 19 apr 2011 · Laatst gewijzigd: di 19 apr 2011