Wat ouders, kinderen en tieners moeten weten over YouTube


YouTube is bij veel kinderen over de hele wereld de meest favoriete website. Toch is het geen kindersite. YouTube geeft zelf aan dat ze hun community alleen willen openstellen voor kinderen van 13 jaar en ouder.  
Ouders en kinderen kijken steeds vaker online video’s, maar er is weinig dat specifiek gericht is op jonge kinderen. Wát er is, wordt versnipperd op internet aangeboden en is daardoor moeilijk te vinden. Daarbij blijkt de meeste content niet geschikt voor kinderen, ook niet op de bij hen populaire videosites als YouTube.
Hoe vind je dan op internet filmpjes die wel voor kinderen geschikt zijn? En hoe ver ga je zelf met het online zetten van vakantiefilmpjes en optredens van je kinderen? Wat kun je doen als anderen een filmpje van jouw kinderen op YouTube hebben gezet en je wilt dat niet? Op deze en andere vragen geeft de nieuwe brochure Kinderen en online video 6-12 jr van stichting Mijn Kind Online antwoord. De brochure is gratis te downloaden (pdf), maar er kunnen ook papieren versies worden besteld.
Er is ook een versie voor 13+: Mijn Puber op YouTube 13+. Hoe praat met pubers over hun YouTube-gedrag? Ook wordt aandacht besteed aanonline privacy en het beheren van je YouTube-account. Maar ook: tips voor het maken van een eigen filmpje en het verspreiden ervan. Hoe word je beroemd op YouTube?
Beide brochures bevatten ook tips gebruik van online video op school. Eenaanrader voor docenten!
De brochures maken deel uit van een reeks brochures die Mijn Kind Online samen maakt met het programma Digivaardig & Digibewust (ziewww.mijndigitalewereld.nl). De brochures over online video en YouTube kwamen tot stand met medewerking van YouTube. 
U kunt ze hier downloaden (pdf):
  • Kinderen en online video (4-12 jaar) pdf
  • Mijn puber op YouTube (13+) pdf

Eerder kwamen de volgende titels beschikbaar:
  • Mijn kind op Hyves (6-12 jaar) pdf
  • Mijn puber op Hyves (12+) pdf
  • Mijn kind mobiel (6-12 jaar) pdf
  • Mijn puber mobiel (12+) pdf
  • Kinderen en internet (2-8 jaar) pdf
  • Kinderen en internet (9-12 jaar) pdf

Heeft u inhoudelijke vragen of commentaar op de inhoud? Mail ons gerust: informatie@mijnkindonline.nl

Lokatie thuis / Media-opvoeding / Wat u uw kinderen kunt bijbrengen
Gepubliceerd: di 8 jun 2010 · Laatst gewijzigd: vr 7 jan 2011

Bron: http://mijnkindonline.nl/1622/wat-ouders-kinderen-tieners-moeten.htm