Internet en speciaal onderwijs


Internet in het Speciaal Onderwijs
Internet in het Speciaal Onderwijs
De brochure Speciaal onderwijs op internet (10+) is geschreven voor leraren en begeleiders die werken metlicht verstandelijk beperkte kinderen en jongeren (vanaf 10 jaar, cluster 3 en 4 speciaal onderwijs).
Centraal staat de vraag: hoe leer ik deze kinderen verantwoord omgaan met sociale media? Ook zij zijn immers volop aan het experimenteren op vriendensites. Tieners in deze groep zijn kwetsbaar en minder goed uit zichzelf in staat om met nare ervaringen om te gaan. Hoe kun je hen de vrijheid gunnen die ze nodig hebben, maar hen ook voldoende beschermen tegen ervaringen waar ze niet tegen opgewassen zijn?
Deze brochure is door stichting Mijn Kind Online gemaakt op verzoek vanmensen uit het veld. Maar we konden het niet doen zonder hun waardevolle hulp. Daardoor is het een belangrijke publicatie geworden, waar al hun collega's én de ouders veel aan zullen hebben.

Gratis exemplaren

Wilt u de brochure uitdelen aan collega's? U kunt de brochure gratis aanvragen door een mail te sturen naar info@digivaardigdigibewust.nl.
Digivaardig & Digibewust is een samenwerkingsverband tussen het bedrijfsleven, de overheid en maatschappelijke organisaties, om het verantwoord en veilig gebruik van digitale middelen te stimuleren. Een belangrijke doelgroep zijn jongeren. Dankzij Digivaardig & Digibewust kan deze bijzondere brochure gratis verspreid worden.
Download de brochure hier:

Lokatie thuis / Media-opvoeding / Wat u uw kinderen kunt bijbrengen
Gepubliceerd: do 30 sep 2010 · Laatst gewijzigd: vr 1 okt 2010

Bron: http://www.mijnkindonline.nl/1634/internet-speciaal-onderwijs.htm