Doorgaan naar hoofdcontent

Atheneum pakt pesten op het internet aanCommissaris D'haese in het atheneum.
Commissaris D'haese in het atheneum.
TIENEN - Het Koninklijk Atheneum Tienen werkt aan preventie rond cyberpesten. Politiecommissaris Wim D’haese gaf een workshop over het thema.
Verschijnt je foto op websites waar je dat niet had verwacht? Zit je mailbox dagelijks vol scheldwoorden van een onbekende afzender? Dat noemen we cyberpesten.Een expert terzake, politiecommissaris Wim D’haese, eveneens vrijwillig wetenschappelijk medewerker van het Leuvens Instituut voor Criminologie, biedt de leerlingen van het Koninklijk Atheneum Tienen enkele antwoorden en laat hen nadenken over hun online gedrag. Tijdens de lessen levensbeschouwelijke vakken werd er gedurende de week tegen het Pesten aandacht besteed aan de drie kernwaarden, nl. privacy, schade en integriteit.


‘Cyberinbreuken zijn niet nieuw, maar de opkomst van internet en sociale media hebben de grenzen danig verlegd. Voor de scholier is internet een ontmoetingscentrum, het is een manier om continu in contact te staan met elkaar. Maar er is ook een schaduwzijde aan het online verhaal. Internet en mobiele telefonie bieden pestkoppen nieuwe mogelijkheden. Als school willen we onze leerlingen wapenen tegen dit cyberpesten, zowel in de rol van dader als van slachtoffer, en hen leren verantwoord om te gaan met dit nieuwe gegeven’, aldus Kaat Vandensavel, directeur van het Koninklijk Atheneum Tienen

Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLRBI_20120227_004