‘Blackberry zorgt voor onrust op school’ pesterijen op CuracaoVersgeperst Sitek NIEUWS Curaçao blackberry  Blackberry" style="float:left;margin right:10pxCURAÇAO – Volgens de onderwijsbond Sitek moeten Blackberry’s verbannen worden van scholen. “De telefoon wordt niet gebruikt voor positieve doeleinden”, meldt de voorzitter van Sitek, Darius Plantijn. “Jongeren maken opnames of foto’s van hun intieme delen en sturen dit naar de andere sekse.”
De voorzitter vertelt dat een meisje hierdoor bijna is aangerand/verkracht omdat zij foto’s of opnames van zichzelf had verstuurd naar een jongen en hiermee een bepaald signaal afgaf.
Pesterijen
“Daarnaast wordt de telefoon gebruikt om leerlingen te pesten. Leerlingen beelden van het slachtoffer en verspreiden deze door de hele school”, gaat Plantijn verder. We krijgen de meldingen binnen via docenten en zij geven ook aan dat er elke dag tijd verloren gaat over het onderwerp Blackberry. Zo krijgen we te horen dat, als een Blackberry of andere mobiel wordt gestolen, dit de les ophoudt omdat de docent dan op onderzoek uit moet gaan.”
Simpel toestel
“Een Blackberry is een duur instrument en ik snap niet waarom een leerling speciaal deze telefoon nodig heeft als je alleen je ouders moet bellen om door te geven dat je eerder of later klaar bent op school. Ouders zouden hun kinderen een goedkope simpele telefoon moeten geven die alleen kan bellen. Buiten school kunnen ze dan eventueel een Blackberry gebruiken”, aldus Plantijn.