Banga meldpunt hulp & tips bij Digitaal Pesten


Over het bangameldpunt

Op het internet kun je allerlei problemen tegenkomen. Zo kun je bijvoorbeeld gepest worden via internet of kunnen nare foto's of filmpjes van jou worden geplaatst, terwijl je dit niet wil. Ook kun je discriminerende boodschappen tegen komen of je account wordt bijvoorbeeld gehackt.
Dit zijn allemaal voorbeelden van problemen waar bangameldpunt.nl je bij kan helpen. Want soms heb je hulp nodig om zo'n probleem op te lossen. Dan biedt bangameldpunt.nl je informatie en advies.

Op deze site vind je informatie over en hulp bij internetproblemen. Op elk moment van de dag kun je naar deze website komen. Wij geven je informatie om te kijken of je je probleem zelf kunt oplossen.

Lukt het niet om je probleem zelf op te lossen?

Dan verwijzen we je zo snel mogelijk door naar de juiste organisatie. Die organisatie gaat dan samen met jou naar een oplossing toewerken.Bij ernstige gevallen kan er aangifte worden gedaan bij de politie. Ook daarover vind je op bangameldpunt.nl informatie. Bijvoorbeeld over wat strafbaar is en hoe je je voorbereidt op een aangifte.

Hoe werkt de website?

Als je op www.bangameldpunt.nl komt, zie je direct de onderwerpen waar je informatie kunt vinden over: pesten, seks, misbruik en lastig gevallen. Word je bijvoorbeeld gepest op Hyves? Dan klik je op ‘pesten’. Hier kun je kiezen uit verschillende onderwerpen die met pesten te maken hebben. Dan klik je op ‘gepest op Hyves’. Op deze pagina kun je meer informatie lezen over pesten op Hyves, bijvoorbeeld hoe je vervelende berichten op Hyves kunt verwijderen.
Soms kun je met deze informatie je probleem al zelf oplossen! Als dat niet lukt, dan helpen we je ook verder. Je kunt ervoor kiezen om met iemand te praten of een melding te maken van jouw probleem.

Heb je te maken met iets stafbaars?

Dan is aangifte doen bij de politie ook nog een mogelijkheid. Bij sommige problemen is het erg belangrijk dat er aangifte wordt gedaan.

Worden je gegevens vertrouwelijk behandeld?

Alle organisaties die betrokken zijn bij bangameldpunt.nl zullen jouw persoonsgegevens en informatie vertrouwelijk behandelen! Bij sommige organisaties kun je ook anoniem praten of melden, maar dit betekent wel dat zij geen contact met je kunnen opnemen naderhand. Daarom is het soms toch verstandig een e-mailadres (of andere gegevens) achter te laten.
Je kunt er zeker van zijn dat zij jouw gegevens nooit verspreiden. Ook zullen ze nooit aan anderen bekend maken dat je iets hebt