Knuffelen tegen Cyberpesten


Knuffelen tegen cyberpesten

5 april, 16:18
2000 kinderen hebben donderdag het zesde nationale "Kids-Knuffelmoment" op gang geknuffeld. Dit jaar richt de actie van de vzw Zinloos Geweld zich tegen cyberpesten.

Actueel

De slogan voor dit jaar is "Melden moet! Praten helpt altijd". De vzw ontwikkelde ook VlinderNET, een informatief spel over cyberpesten en veilig surfen voor jongeren van 10 tot 15 jaar. Het spel is het eerst in zijn soort in Vlaanderen.
"Cyberpesten is een pijnlijk actueel thema," zegt Christian Lapine van Zinloos Geweld, "we kenden recent enkele zelfmoorden. Het spel komt tegemoet aan de vraag van leerkrachten om informatie over cyberpesten te bekomen."

Facebook

Tijdens de testfase stelde Zinloos Geweld vast dat 70 procent van de tienjarigen een Facebookprofiel heeft en ze op het internet in aanraking komen met porno en zelfmoord. Ook is gebleken dat volwassenen vaak niet de belangrijkste vertrouwensfiguren zijn.
Van april tot juni gaan in verschillende Vlaamse gemeenten, scholen en organisaties preventie- en sensibilisatieprojecten door, cartoonexpo's, ebay-veilingen met hebbedingetjes van sportlui en ontmoetingen met BV's.
Voor meer info zie: www.zinloosgeweld.net

Bron: http://www.vandaag.be/binnenland/94173_knuffelen-tegen-cyberpesten.html