Doorgaan naar hoofdcontent

Oplossing Pesten, Een Digitaal Antwoord?Provider Vodafone begint in het Verenigd Koninkrijk met het leveren van simkaarten die ouders op afstand kunnen blokkeren. Op deze manier kunnen ouders voorkomen dat kinderen verbinding hebben met internet, dat ze SMS’jes kunnen ontvangen (of versturen), ze verwachten dat ouders hierdoor meer houvast krijgen in de strijd tegen het digitale pesten.
Ouders (of andere verantwoordelijke personen) kunnen via een web-interface (een soort portaal dat via het internet bezocht kan worden) inloggen en zo de sim-kaart blokkeren zodat het digitaal pesten tegen kan worden gegaan. Vodafone is dus de eerste provider die zich op dit vlak gaat bewegen.
Onze collega’s van Tweakers melden al dat er een App in omloop is (waar we later via onze App-Sectie meer over berichten) die ongeveer hetzelfde doet, het grootste verschil is echter dat een kind deze App natuurlijk kan uitschakelen. Het grote voordeel met de Sim-kaarten is dat deze niet uit te schakelen zijn. Overigens meld tweakers wel dat als de App wordt uitgeschakeld de ingestelde telefoon van de desbetreffende ouder een melding ontvangt dat er geen overzicht meer is.
Wij vragen ons af of deze simkaart een goed middel is om digitaal pesten tegen te gaan, het blijft natuurlijk vechten tegen de bierkaai. Pesters kunnen zich natuurlijk nog steeds op websites of media als Facebook, Hyves, Twitter en dergelijke blijven profileren. Wel is het een duidelijke stap in de juiste richting, klanten zal het ook wel opleveren omdat Vodafone hiermee laat zien dat ze goed bezig zijn in deze digitale strijd.
Engeland is dus al bezig, Nederland (en de rest van de wereld) houdt het geheel goed in de gaten en zal wellicht volgen. TelecomNieuws wacht af