Model Charlotte Dawson confronteert haar online pestkoppen met hun gedrag zie video


Gepest ANTM-jurylid pakt pestkoppen terug

Charlotte DawsonCHARLOTTE DAWSONEVA RINALDI/FLICKR/CREATIVE COMMONS 2.0/BY-SA
Een droevig verhaaltwee maanden geleden: de presentatrice van Australia's Next Top Model, Charlotte Dawson, werd via Twitter zo erg gepest dat ze een zelfmoordpoging deed. Inmiddels heeft Dawson zich herpakt en heeft ze haar pestkoppen opgespoord om verhaal te halen.
In augustus nam Dawson het op voor gepeste mensen wereldwijd. In het bijzonder gaf ze bemoedigende woorden aan een van haar Twittervolgers die gepest werd. Direct daarna begonnen honderden mensen via Twitter Dawson voor alles uit te maken dat lelijk was. Er waren zelfs tweets die haar aanspoorden maar een einde aan haar leven te maken. Met alle gevolgen van dien.

Confrontatie 

Na haar zelfmoordpoging lag ze twee dagen op de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis. Nu is ze weer op televisie. Niet in haar rol als jurylid van ANTM, maar als zichzelf die haar pestkoppen opzoekt. Vanavond gaat ze de confrontatie aan met de 20-jarige Jordan McGuire. "I'm face to face with you now. If I turned around to you and said 'F--- you, you c--', how do you feel?", vraagt ze hem.
McGuire laat weten spijt van zijn actie te hebben. De actie van Dawson om haar pestkoppen op prime time televisie bekend te maken, is niet bij iedereen in de smaak gevallen. Het zou de vrijheid van meningsuiting in het geding brengen. Voor Dawson was de confrontatie nodig om de periode af te sluiten.