Veel jongeren hebben online negatieve ervaringen

Veel jongeren hebben online negatieve ervaringen

43 procent van de jongeren heeft online te maken gehad met pesten, gegevensmisbruik, hacking of virtuele diefstal. Driekwart van die ervaringen vond plaats op sociale media als Facebook en Twitter. Dat blijkt uit onderzoek van Meldknop.nl. 20 procent van de jongeren heeft wel eens een probleem gemeld bij een socialemediasite. Vaak vinden jongeren het probleem niet groot genoeg. 20 procent denkt dat een melding niets oplost, hoewel tweederde van de jongeren die wel een probleem hebben gemeld, vindt dat de melding tot een oplossing heeft geleid. De meeste jongeren bespreken vervelende ervaringen met hun ouders (77 procent) of met iemand uit hun vriendenkring (55 procent). 6 procent zoekt helemaal geen hulp.
Meldknop.nl biedt jongeren advies en hulp bij online problemen en probeert hen weerbaarder te maken tegen gevaren op internet. Daarnaast is Meldknop.nl een schakel tussen hulpinstanties en sociale platformen.
Bron: Digibewust
http://www.nji.nl/nl/Actueel/Nieuws-over-de-jeugdsector/2014/Veel-jongeren-hebben-online-negatieve-ervaringen?utm_source=13+februari+2014%2c+nummer+6&utm_medium=email&utm_campaign=NieuwsbriefJeugd&cid=738EA531-6E94-4407-81EB-A213AB115A69