'Volt' undercover over pesten onder jongeren

'Volt' undercover over pesten onder jongeren

dinsdag 25 februari 2014
'Volt' stelt zich in deze Vlaamse Week tegen Pesten de vraag hoe passanten reageren als ze op straat toevallig getuige zijn van een pestsituatie. In een undercoverreportage speelt een groep jonge acteurs een pestscène.
Tatyana Beloy zoekt uit wat het effect is van lawaai op ons lichaam en waarom we blijkbaar meer en meer bereid zijn te betalen voor stilte. 'In Vlaamse Velden'-actrice Lize Feryn beleeft het online winkelen van de andere kant: het is gemakkelijk maar wat schuilt er achter? Waarom willen we het ene dier wel op ons bord en het andere niet: dat is de discussie van de week, naar aanleiding van de commotie die een chef-kok veroorzaakte door eekhoorn op zijn menukaart te zetten. En voor de reclametest mag Kobe Ilsen aan de gelpot zitten.
Undercover over pesten onder jongeren
Gemiddeld zou één op de vijf jongeren op school te maken hebben met pesten. Het
probleem kennen is één ding, het oplossen iets helemaal anders. Ouders en scholen dragen een verantwoordelijkheid. Maar pesten stopt ook niet aan de schoolpoort. Tijdens deze Week Tegen Pesten, wil 'Volt' weten hoe passanten reageren als ze op straat toevallig getuige zijn van een pestsituatie.
Een groepje jonge acteurs speelt een pestscène in een druk winkelcomplex en aan een
minder drukke metrohalte. De verborgen camera registreert hoe u en ik reageren. Grijpen we in of kijken we toch maar de andere kant uit? Zijn we op een drukke locatie sneller geneigd in te grijpen of net niet? Het resultaat is behoorlijk confronterend maar hartverwarmend tegelijk. In de studio praat Kobe na met een expert: hoe reageer je nu
best? Waar is het slachtoffer het meest bij gebaat?

Bron: http://www.tv-visie.nl/inhoud/belgie/volt-undercover-over-pesten-onder-jongeren_64422/