Feiten over digitaal pesten

Pesten is van alle tijden. Schelden, schoppen, slaan, net doen alsof iemand niet bestaat, iemand uitlachen, roddelen. Kinderen doen het, maar volwassenen zijn er net zo goed in. In de puberteit is het belangrijk je aan te passen aan de groep; tegelijkertijd wil je je persoonlijkheid benadrukken. Plagen en pesten is een manier om je positie in de groep te bepalen.


Wat is pesten?

Het is belangrijk om te weten wat pesten eigenlijk is en wat u het beste kunt doen in het geval van pesten via internet (cyberpesten, of digitaal pesten).
Psycholoog en pestdeskundige Bob van der Meer definieert pesten op school als volgt uit: “Het op systematische wijze toepassen van lichamelijk, geestelijk of seksueel geweld door een of meer leerlingen ten opzichte van meestal een klasgenoot die niet (meer) in staat is zichzelf te verdedigen. 

Modern pesten

Het medium Internet heeft nieuwe vormen van pesten en kattenkwaad voortgebracht. En doordat meer kinderen de afgelopen jaren fanatieker zijn gaan Internetten, springt ‘het nieuwe pesten’ meer in het oog. Veel scholen weten zich er geen raad mee.

lees het gehele artikel op de onderstaande link

Bron http://mijnkindonline.nl/artikelen/feiten-over-digitaal-pesten