Hoe kan ik het filmpje van YouTube laten verwijderen?

Nare filmpjes

Misschien staat er een naar filmpje over jou op internet. Vaak zijn het foto’s of filmbeelden met vervelende teksten of zelfs jouw priv√©gegevens. Je ziet jezelf op een vervelende manier terug op internet. Je kunt nare reacties van anderen krijgen die het filmpje gezien hebben of ze kunnen zelfs voor je huis staan omdat je huisadres in het filmpje stond. Dit kan heel beangstigend zijn.

Meer informatie visual
Een voorbeeld hiervan is een filmpje waarin nare teksten bij jouw foto's worden gezet. Deze filmpjes worden op internet geplaatst, vaak zelfs met je privégegevens erbij.

Hoe kun je dit soort filmpjes proberen te voorkomen?

Denk goed na voordat je een foto of filmpje op internet plaatst en denk goed na over wat je doet voor de webcam. Foto’s, filmpjes en dingen die je voor de webcam doet, kunnen later op internet gezet worden. Ook door een vriend of vriendin. Als je bijvoorbeeld ruzie krijgt dan kan je vriend of vriendin de foto's en/ of opnames op internet zetten.

Heeft iemand een naar filmpje van jou op internet gezet? 

Meld dit dan zo snel mogelijk bij de maker/eigenaar van de website. Vaak kun je de gegevens van de maker vinden bij ‘contact’. Deze kan jouw foto of filmpje zo snel mogelijk verwijderen van de website.

Hoe kan ik het filmpje van YouTube laten verwijderen?

Op YouTube kun je een filmpje "markeren". Dan klik je op het vlaggetje "markeren" onder het filmpje. Je kunt daarbij een reden aangeven waarom jij vindt dat het filmpje verwijderd moet worden. Kies dan voor: "haatdragende of beledigende inhoud" en daarna voor: "pesten". Dan krijgt YouTube een melding dat het filmpje gemarkeerd is. Hoe meer mensen zo'n melding doen hoe groter de kans is dat ze het filmpje weghalen. Hiervoor moet je wel een account hebben bij YouTube.
Meer tips waarmee je een filmpje op YouTube kunt verwijderen vind je hier.
Let op! Niet in alle gevallen is het verstandig het filmpje of beeld meteen te laten verwijderen. In sommige gevallen kun je namelijk aangifte doen bij de politie. Want als het filmpje al verwijderd is voordat je aangifte hebt gedaan, is namelijk ook een belangrijk deel van het bewijsmateriaal verdwenen.

Bron: http://www.meldknop.nl/Pesten/Nare_filmpjes