Internet pesten


Mr. Right
Digitaal pesten is pesten via je computer, maar ook via je telefoon.  Omdat je elkaar bij digitaal pesten niet kunt zien, is het heel gemakkelijk om iemand te pesten zonder dat die ander weet dat jij het bent die dat doet. Dat is heel flauw. 
Pesten gebeurt vaak bij kinderen die anders zijn dan de rest, andere hobby’s hebben, andere kleding dragen of wat dan ook. Er is niets mis met anders zijn. Anders zijn is juist supercool. Met een eigen stijl en een eigen smaak, zonder iemand te kopiëren. Blijf jezelf en ben daar trots o

Cyberpesten

Kinderen die elkaar uitschelden op het schoolplein
Cyberpesten is een ander woord voor pesten via internet. Het is heel gemeen en kwetsend voor degene die wordt gepest, want die blijft maar denken wie het kan zijn geweest die zo gemeen doet. Hij kan niet zeggen dat het hem pijn doet en dat jij ermee moet stoppen.
Het kan ook best zijn dat jij maar een geintje uithaalt, maar dat de ander het helemaal niet grappig vindt. Er zelfs wakker van ligt.
Digitaal pesten kan op school maar ook, en vooral, thuis gebeuren. Als je je telefoon op zak hebt, maar ook als je rustig achter je eigen computer zit. De scheldwoorden, de beledigingen, de bedreigingen kunnen ervoor zorgen dat je je zelfs in je eigen huis niet meer veilig voelt.
Voorbeelden van cyberpesten zijn: iemand bedreigen en uitschelden via je profielpagina, mail of in een chatroom. Maar bijvoorbeeld ook privéfoto’s of privé-films van iemand op het web zetten of roddels en leugens over iemand verspreiden. Andere voorbeelden van cyberpesten zijn: iemand een virus sturen of iemands computer hacken en wachtwoorden veranderen.

Bron

http://www.schooltv.nl/weekjournaal/2205296/mr-right/item/2828535/internet-pesten/