Heeft pesten via Twitter zijn langste tijd gehad?

Vanmorgen hadden we al een artikel over de Center for Technology Innovation conferentie in Brookings waar Dick Costolo aan een forumdiscussie deelnam. In al het nieuws over de toekomstplannen van het platform ontsnapte daar een kleine, maar best wel belangrijke, opmerking die Dick in een bijzin deed. Hij sprak namelijk ook over een minder leuke kant van Twitter (en eigenlijk heel social media/internet): CyberBullying. Online, en vaak anoniem mensen, pesten, treiteren, zwartmaken en dergelijke. En dat kan best ver gaan!
 cyberbullying-twitter
 CyberBullying is geen klein probleem, in Australië deed een bekende tv-persoonlijkheid na een ongecontroleerde negatieve actie van verschillende trollen zelfs al eens een zelfmoordpoging en ook in Nederland is de laatste maanden regelmatig cyberpesten als oorzaak van zelfmoord onder jongeren genoemd. De Australische politie werkt sinds het zojuist beschreven incident, en de publieke reactie eropnauw samen met Twitter om de pesters te ontmaskeren.
Costolo sprak zich uit over de plannen die Twitter heeft, de technische oplossing waar het aan werkt en de problemen die het daarbij ondervindt. Het is namelijk niet simpel om via algoritmes dergelijk gedrag te herkennen en er tegen op te treden.
On the subject of cyberbullying, Costolo spoke of ongoing experiments with technological solutions that would better filter out “egregious, obvious harassment,” noting that the challenge facing the company is in finding a scalable solution to that problem.
Nog steeds geen concrete aankondigingen dus, jammer. Het zou Twitter sieren als ze dit probleem net zo voortvarend zouden oppakken als ze de mogelijkheden tot adverteren doen.
Bron ©Twittermania @Hermaniak