'Zeker 1 op de 5 jongeren krijgt te maken met internetpesten'Pesten op internet is een groot probleem. Minstens 1 op de 5 jongeren zou er mee te maken krijgen.

Het programma 'Dag tegen het pesten' van BNN en de KRO heeft onderzoek gedaan naar internetpesten. Zij vroegen een onafhankelijk onderzoeksbureau te bekijken hoe veel kinderen er tussen de 10 en 18 jaar daarmee te maken hebben gehad.Uit dat onderzoek uit 2014 blijkt dat 22 procent van de jongeren te maken heeft met internetpesten. 17 procent van deze groep heeft weleens gedacht aan zelfmoord.

Pesten via internet gebeurt vaak anoniem. 18 procent van de scholieren weet niet door wie ze worden gecyberpest, blijkt uit het onderzoek van het programma. Ook de app die voor veel ophef zorgt op scholen in Haarlem is anoniem. Via de app Gossup wordt veel anoniem gepest. Scholen proberen hier een eind aan te maken.

Ook het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft onderzoek gedaan naar cyberpesten. Uit dat onderzoek uit 2013 blijkt dat 1 op de 10 jongeren van tussen de 15 tot 18 jaar gepest wordt via internet.
RTL Nieuws