Lerares weggepest met 'pikante' foto


Lerares weggepest met 'pikante' fotoEen lerares uit Barneveld is opgestapt nadat haar leerlingen een 'pikante' foto van haar hadden gemaakt. De vmbo-leerlingen van de protestants-christelijke school De Meerwaarde maakten stiekem met een iPad een foto van haar ontblote onderrug. De docente wil na het incident niet meer op de school werken.
De foto werd gemaakt toen de lerares hurkte tijdens de les, vertelt directeur Kees Heek tegen het AD. De docente kwam er een dag later achter. "Ze zag twee leerlingen in de klas lachen terwijl ze naar het scherm van een telefoon keken", zegt Heek. "Toen ze vroeg of ze de telefoon mocht hebben, kreeg ze die niet."

DE DRUPPEL

De leerlingen hadden de foto via internet verspreid. "De teamleider heeft de leerlingen direct bij elkaar geroepen, en uitgelegd dat wat gebeurd is niet kan. Ook is de leerlingen die de foto hebben verspreid gesommeerd deze te verwijderen", aldus Heek. De docente was niet in vaste dienst van de school, maar werkte in een flexpool. "Voor haar was het incident de druppel: ze speelde al langer met de gedachte te stoppen met het vmbo-onderwijs, omdat het niet bij haar paste."
Bron: Metro